utorak, 28. veljače 2017.

RAVNOTEŽA TIJELA, UMA I DUŠE



Život je kao vožnja bicikle. Da bi održao ravnotežu, moraš se kretati. - Albert Einstein

Život nije prava linija. Nekada skrenemo malo lijevo, pa nastavimo malo desno. Često zastanemo. Pa opet teturamo i nikako da uhvatimo pravac. To balansiranje između krajnosti nas zamara a idealni pravac koji smo zamislili kao kolotrag za naš život, nikako da se ustali. Nakon nekog vremena nas takav život umori i pronađemo jednostavniji način putovanja. Krenemo putem koji idu svi.

Umijeće življenja se i sastoji u tome da pronađemo pravu mjeru i ustalimo se u avanturi života. Veći dio djetinjstva i mladosti pronalazimo prave vrijednosti propitkujući sve oko sebe. Najčešće griješeći ali ne odbacujući pogreške života kao nešto loše već samo kao jednu od brojnih stepenica koje sačinjavaju životno iskustvo. Svaki novi kamenčić kojeg smo pronašli i utkali u vlastiti život je naš, bez obzira kako nezgrapan, bolan ili ružan bio.

Otkrivajući sebe na tome putu, pojednostavljujemo sva iskustva i nastojimo koristiti što manje ladica u koje sve što smo iskusili ubacujemo. Jedna od najčešćih podjela jeste da je život ravnoteža tijela, uma i duše. I to su samo tri elementa koje nastojimo pohvatati u isti tren. Pretvaramo se u životnog mađioničara, ekvilibristu i opsjenara. Za sav taj uspjeh balansiranja rijetko čujemo pljesak ili odobravanje publike. Poneki zvižduk, možda. 

U teoriji, sve to može izgledati zaista sjajno. Menađiranje života kroz TO DO liste da dobijemo pravocrtni grafikon koji samo raste. Ali u praksi, teoretsko preslagivanje nam nikada nije bilo od velike pomoći. Prazne riječi sa kojima se hvalimo o uspjesima u životu možda mogu na trenutak fascinirati naše prijatelje ili zavarati i nas same. Duboko u sebi znamo da li govorimo istinu ili ne. Da li zaista živimo život sa kojim možemo biti ponosni. Da li nas ništa ne može izbaciti iz takta jer znamo što hoćemo, jer živimo život u ravnoteži.

Održavati tijelo zdravim jeste obaveza, jer bez toga naš um neće biti snažan i bistar. - Buda

Ako želimo da rezultat svih naših aktivnosti bude zadovoljavajući za nas, moramo se podjednako posvetiti svakom dijelu života. Tijelo traži svoju fizičku aktivnost, ma kako bili lijeni da se pomaknemo iz udobne fotelje. Um žudi za svojim igrama. Usmjerite ga na pravi način. Čitajte dobre knjige, gledajte inspirativne filmove i možda najvažnije, družite se sa ljudima kakvim vi želite postati. Također je i duša žedna bistre vode. Bez toga cijela priča o balansiranju pada u vodu, ali mutnu.

Stvaranje dobrih navika da svako jutro otvorite po jednu ladicu za tijelo, jednu za um i na kraju, jednu za dušu, stvoriti će ravnotežu koja dovodi do zadovoljnog života. Našeg i svih onih sa kojima se družimo. Uspjeh u životu je vezan za upornost tijela, disciplinu uma i otvorenost duše. A sve ostalo dobre stvari će nas slijediti. Naravno, svaka promjena koja nam se desi u životu bolje je da je posljedica svjesnog htijenja nego slučajna nezgoda koju nismo ni htjeli.


Kao što svako dijete kada uči hodati padne, i to nebrojeno puta, to isto dijete ustane i nastavi dalje. Ravnoteža života se postiže snažnom voljom i jasnom željom da učinimo nešto dobro od ovoga života.


2 komentara:

  1. Bok, ja sam Biserka Šimunić, ovdje sam da bih cijelom svijetu prenio ovu dobru vijest o tome kako sam vratio ljubav svog supruga. Bila sam izbezumljena kad me prošli mjesec ljubav ostavila zbog druge djevojke, ali kad sam našla prijatelja koji me upoznao s liječnikom Alabom, velikim glasnikom, razgovarala sam s njim o svom problemu, kako me je suprug napustio i kako moram dobiti posao u vrlo velikoj tvrtki. Samo mi je rekao da sam došao na pravo mjesto da ću dobiti želju srca bez ikakvih nuspojava. Rekao mi je što bih trebao učiniti, nakon što je to učinjeno, sljedeća dva dana, moja me ljubav nazvala telefonom i rekao mi izgovore da živim prije sada, a sljedeći tjedan nakon što me ljubav zvala da molim za oproštenje, bila sam pozvan na razgovor u moju omiljenu tvrtku, morao sam raditi kao nadzornik. Tako sam sretna i shrvana da moram reći cijelom svijetu o tome kako mi dr. Alaba pomaže da dam svom srcu deseir. Doktor Alaba stručnjak je za sve vrste uroka i dobre magije. Ako trebate pomoć, obratite se dr. Alabi na sljedeću e-adresu: dralaba3000@gmail.com
    želim ti sve najbolje

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Bogu da sam povjerovao u dr. ALABU nakon što sam pročitao toliko svjedočanstava o njegovom radu i odlučio ga kontaktirati. Pišem svoje svjedočenje za koje nikada nisam mislio da će biti moguće. Prije nego što sam upoznao dr. ALABU, osjećao sam da su to sve praznovjerna uvjerenja i da nije znanstveno dokazano da je čarolija istinita, ali ovaj bacač čarolije natjerao me je da vjerujem suprotno. ON JE DOBAR ČOVJEK. Uz pomoć ovog čovjeka vratila sam svog bivšeg dečka nakon 1 godine pokušaja, ali činilo se da nisu prikazana moguća sredstva. Ako pročitate neko svjedočenje o dr. ALABI, istina je. Moj me dečko napustio više od 1 godine i htjela sam ga vratiti i pokušala sam ga moliti da mi se vrati, ali on se oglušio na mene i javno napravio budalu od mene. Doktora ALABU uputio mi je moj prijatelj koji mi je također pomagao na radnom mjestu i rekao sam mu da je praznovjeran i budala da vjeruje u takve fetiš stvari. No, nakon toliko razmišljanja o tome, otišao sam ga potražiti putem interneta i odlučio sam ga kontaktirati na njegov e-mail. Ubrzo mi je dao broj mobitela i dobro smo razgovarali. On je najbolji. Prije nego što je njegova čarolija uspjela, već sam imao uvjerenja. U roku od 2 dana, moj bivši dečko, nakon godinu dana izrugivanja da je beskoristan čovjek, došao je k meni moleći me ovaj put. Nisam znala što je taj čovjek učinio, ali jako je dobro što to radi za mene. Zahvaljujem njemu i prijatelju što ga previše poznajemo svaki dan u našem životu. Vjerujem da će pomoći svima koji ga kontaktiraju da ga kontaktiraju (dralaba3000@gmail.com) ili WhatsApp +2349071995123.

    OdgovoriIzbriši